Studenten master Kunsteducatie brengen Lockdownlessen bij je thuis

Gepubliceerd op

In deze tijd van quarantaine en sociale afstand worden we uitgedaagd creatief en kunstzinnig te zijn op de vierkante meter. In het kader van het vak Projectburo ontwikkelden eerstejaarsstudenten van de master Kunsteducatie het experimentele platform Lockdown Lessen. Lockdown Lessen is een work in progress met verschillende projecten waarbij wordt gespeeld met het idee van omdraaiing. Hoe kan de beperking van thuiszitten juist nieuwe creatieve mogelijkheden opleveren? Hoe kunnen daarbij traditionele rollen van 'leerling', 'docent', 'amateur' of 'expert' bevraagd en omgedraaid worden?

Op Lockdown Lessen wordt er ondermeer gedanst in kleine kamertjes, vindt er een culturele koffietekeningen-uitwisseling plaats, dagen middelbare scholieren elkaar uit tot challenges, wordt de mysterieuze Cyanotypie-techniek aan je onthuld, maken mensen heimweefilmpjes voor elkaar, stap je virtueel letterlijk in Vermeers Melkmeisje, en wordt er volop geëxperimenteerd met instructies, soundscapes en dans en theater in kleine kamertjes.

Benieuwd naar de resultaten of wil je kijken waar jij aan mee kunt doen? Ga naar lockdownlessen.nl

Delen