Chloe Rooke wint publieksprijs Donatella Flick Conducting Competition

Gepubliceerd op

NMO-student Chloe Rooke was een van de 20 jonge dirigenten die uitgenodigd waren om van 21 tot 23 mei deel te nemen aan deze driedaagse wedstrijd. Een jury bestaande uit prominente dirigenten en musici beoordeelde elke ronde en kwam uiteindelijk tot een selectie van drie finalisten, waaronder ook Chloe. Tijdens de finale, live uitgezonden op Medici TV, won zij de publieksprijs.

Chloe studeert in het eerste jaar van de Nationale Master Orkestdirectie by Kenneth Montgomery, Ed Spanjaard en Jac van Steen.

De Nationale Master Orkestdirectie (NMO) is een prestigieuze tweejarige masteropleiding die door het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag gezamenlijk wordt aangeboden. Aan het programma werken meerdere Nederlandse orkesten mee, waaronder het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Noord Nederlands Orkest en het Residentie Orkest.

De Nationale Master Orkestdirectie wordt mede mogelijk gemaakt door Het Kersjes Fonds.

Delen