ENT stelt zich voor: Ensemble van Nieuwe Theaterwerkers

Gepubliceerd op

Wij zijn ENT en stellen ons graag aan je voor.
Aangenaam kennis te maken.

Bijna een jaar geleden ontstond binnen Platform Aanvang! het idee om een netwerk op te richten waardoor theaterstudenten makkelijker met elkaar in contact komen. Een aantal mensen heeft dat idee verder ontwikkeld en inmiddels zijn we een eigen organisatie en worden we ondersteund door vier theaterscholen (ArtEZ, ATD, Toneelacademie Maastricht en de HKU). ENT staat voor Ensemble van Nieuwe Theaterwerkers. Wij willen een netwerk organiseren van alle studenten en pas-afgestudeerden van alle theateropleidingen in Nederland. We voelen een enorme zin om elkaar te gaan leren kennen, van elkaar te leren en samen iets te dóén.

Op de agenda voor komend jaar staan sowieso vier avonden genaamd ‘Talks’, waarin we praten over actuele, soms politieke onderwerpen en een driedaags congres waarop lezingen, workshops, voorstellingen en natuurlijk feesten zullen plaatsvinden.

We zijn met een klein kernteam begonnen om het netwerk in de grondverf te zetten, maar willen nu heel graag dat iedereen zich ermee gaat bemoeien. Sluit je aan via onze website: http://www.ensemblenieuwetheaterwerkers.nl/ Daar lees je meer over waar we mee bezig zijn en kan je lid worden door je emailadres achter te laten.
Nog kort over het ITS. Het ITS gaat stoppen. Wij zijn als ENT geen vervanging van het ITS. We zijn sterk overtuigd van het belang van een festival als het ITS en willen dan ook, samen met jullie, hard gaan nadenken over óf, en zo ja, hóé we een nieuw afstudeerfestival kunnen vormgeven.

Op de korte termijn nodigen we jullie graag uit om deel te nemen aan onze eerste activiteit: IJ-ndje lopen. Dit vindt elke dag plaats van 10-18 juli. Met ‘een IJ-ndje' lopen koppelt het Makersloket van Over het IJ in samenwerking met ENT studenten zorgvuldig met iemand uit het werkveld. Theaterwerkers met de meest uiteenlopende functies doen mee. Jij meldt je aan, geeft aan met wat voor iemand je wil praten en de rest wordt geregeld. Dat kan hier: https://overhetij.nl/event/ij-ndje-lopen-makersloket.

Tot zover onze eerste kennismaking! Wij kunnen niet wachten om samen te praten over onze dromen, ideeën, onwetendheid, vragen, worstelingen en fantasieën. Om te filosoferen over politiek, geschiedenis, kunst en het vormgeven van een kunstenaarspraktijk. Om samen een kop koffie of een biertje te drinken. Wij kunnen niet wachten om samen experimenten te delen en met elkaar te dansen.

Mocht je al ideeën, suggesties, plannen of opmerkingen hebben, stuur dan een mailtje naar info@ensemblenieuwetheaterwerkers.nl of neem contact op met één van de leden van het kernteam. We zijn nadrukkelijk op zoek naar mensen die mee willen helpen met het organiseren van de Talks, het Congres en het ENT als geheel.

ENThousiaste groet,
Hanneke van der Paardt, Bregt van Deursen, Qiqi van Boheemen, Just van Bommel, Sebbe Poll, Erasmus Mackenna, Floren Bloch, Malou Duvail en Sam Schwarz.

Hier nog een link naar een interview dat twee van onze leden hadden met de Theaterkrant:
https://www.theaterkrant.nl/nieuws/its-stopt-en-ondersteunt-nieuw-scholennetwerk/

Delen