Waarom bleef je niet voor mij? in halve finale Student Academy Awards

Gepubliceerd op

De eindexamenfilm Waarom bleef je niet voor mij? is in de VS doorgedrongen tot de halve finale van de Student Academy Awards, in de categorie Documentary International. De film is geregisseerd door Milou Gevers.

In de film vertellen vier kinderen, die tijdens de basisschool een ouder verloren aan zelfmoord, over de reis die zij aflegden vanaf het moment dat zij het nieuws hoorden. De documentairemaakster, die hetzelfde meemaakte, stelt de vragen die niemand haar destijds durfde te stellen.

Behaalde prijzen
Waarom bleef je niet voor mij? is een eindexamenfilm van de Nederlandse Filmacademie en is geproduceerd door Quita Ruijgrok en Annerose van Strijen. De film kwam tot stand in samenwerking met HUMAN. De film is bekroond met de VPRO Documentaire Prijs, de KNF Award en de Neon Award op het Mo & Friese Filmfestival in Hamburg.

Finalisten half augustus bekend
Waarom bleef je niet voor mij? maakt samen met zeven andere filmproducties van internationale filmscholen kans op een gouden medaille in de categorie Documentary International. Op 14 augustus worden de finalisten bekend gemaakt.

De laatste keer dat Nederland een Student Academy Award won, was in 2017. Toen kreeg Marit Weerheijm de prijs voor haar eindexamenfilm Grijs is ook een kleur.

Delen