Alumni winnaars Amsterdam Fringe Awards 2021

foto: Annelies Verhelst

Gepubliceerd op

Op 12 september is het Amsterdam Fringe Festival feestelijk afgesloten met de bekendmaking van de winnaars van de juryprijzen. Alumni van de Mime Opleiding Tom De Ronde (afgestudeerd in 2021), Nick Deroo ((afgestudeerd in 2020) en Ritzah Statia ((afgestudeerd in 2016) vielen in de prijzen. Ook alumni van de opleiding Theaterdocent vielen in de prijzien: Kaja van Bruggen heeft eindregie gedaan en Sem ten Haaf geluidsontwerp bij  Kibra Silensio van Ritzah Statia. Zij zijn beiden in 2021 afgestudeerd.

Een twintigkoppige jury, professionals uit binnen- en buitenland, zag alle voorstellingen op het Amsterdam Fringe Festival. Zij selecteerden uit het aanbod van voorstellingen de drie beste producties van Nederlandse bodem. Alle winnaars mogen de titel ‘Best of Fringe 2021’ voeren.

De drie winnaars van de Amsterdam Fringe Awards zijn (op alfabetische volgorde):

  • After The Echo van DeRonde/Deroo  
  • Kibra Silensio van Ritzah Statia
  • Yogi Anni van Annica Muller

Deze voorstellingen gaan in de lente van 2022 mee op tournee met de Best of Fringe Tour langs vijf theaters in het land. Kaartjes koop je binnenkort bij de desbetreffende theaters:

  • 9 maart 2022 – Theater Walhalla – Rotterdam
  • 13 + 14 maart 2022 – Theater Bellevue – Amsterdam
  • 24 maart 2022 – Theater aan de Rijn – Arnhem
  • 4 april 2022 – Het Nationale Theater/Zaal 3 – Den Haag
  • 13 + 14 april 2022 – Theater Kikker – Utrecht

 

Delen