In Memoriam Bernard Haitink (1929 - 2021) 

Gepubliceerd op

Omringd door zijn naaste familie, is Bernard Haitink op 92-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Londen. Wij herinneren hem met veel bewondering en dankbaarheid voor zijn enorme bijdrage aan de klassieke muziek. 
 
'Bernard Haitink was de grootste dirigent van zijn tijd.'
- Parool 
 
Ruim twee jaar geleden, op zaterdag 15 juni 2019, stond dirigent Bernard Haitink, na een carrière van 65 jaar, voor de laatste keer met een indrukwekkend concert in het Concertgebouw. Bernard Haitink was alumnus van het Conservatorium van Amsterdam, waar hij viool en orkestdirectie studeerde. Als eerbetoon aan Haitink, heeft het Conservatorium van Amsterdam de grootste concertzaal in het gebouw aan de Oosterdokskade naar hem vernoemd: de Bernard Haitinkzaal. Op 23 februari 2016 vereerde Haitink het Conservatorium van Amsterdam met een bezoek en ging in gesprek met docenten en studenten, die hem ervaarden als een zeer bescheiden en beminnelijk persoon, met zeer veel interesse in de jonge generatie nieuwe musici.  
 
Wij wensen zijn vrouw en familie veel sterkte met dit grote verlies.

Delen