Deze eindexamenfilms zijn geselecteerd voor de NFF Studentencompetitie 2021

Gepubliceerd op

beeld: still uit Verlangen (2021)

Het Nederlands Film Festival (NFF) heeft de nominaties van de Studentencompetitie 2021 bekendgemaakt. De films werden uitgekozen uit een selectie van 38 producties van recent afgestudeerden aan Nederlandse film- en kunstacademies.

De awards die dit jaar te verdelen zijn, zijn de VEVAM Fonds Talent Award (t.w.v. 5.000 euro) voor de regisseur van de beste eindexamenproductie, de Fentener van Vlissingen Fonds Award (t.w.v. 7.500 euro) voor de meest onderscheidende prestatie van een crewlid, de NAPA (Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie) Award (t.w.v. 5000 euro) voor de producent met de meest innovatieve toekomstvisie, de Keplerfilm Animatieprijs (t.w.v. 3.000 euro) voor animatietalent met de sterkste visie en de KNF (Kring van Nederlandse Filmjournalisten) Award voor beste eindexamenproductie. 

De genomineerde alumni uit lichting 2021 van de Filmacademie zijn:

VEVAM Fonds Talent Award

  • De dochter van de dominee (regie - Christine Boersma)

Fentener van Vlissingen Fonds Award

  • Ashanti Vreden (scenario – Viral)
  • Demian van der Wekken (scenario – De Pinpas)
  • Kino Haverkorn & Annelot de Boer (production design – Cocon)

Keplerfilm Animatieprijs

  • Verlangen (regie - Lotte Salomons)

NAPA Award

  • Leilany Sanz & Ivo Siebum 
  • Noa Zimmerman 
  • Rosalien Hollestelle 

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 december zijn alle geselecteerde films tijdens de NFF Talentdagen te zien in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. De prijzen worden uitgereikt op 11 december tijdens de online Talent Award Ceremonie.

Delen