Ryan Bancroft benoemd tot chef-dirigent Koninklijk Filharmonisch Orkest van Stockholm

Gepubliceerd op

Ryan Bancroft is met ingang van seizoen 2023-2024 benoemd tot chef-dirigent van het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Stockholm. Zijn eerste concert als aankomend chef-dirigent gaf hij op 8 december 2021 tijdens het Nobelprijsconcert voor de vrede.
Naast zijn positie in Stockholm is Ryan Bancroft ook chefdirigent van het BBC National Orchestra of Wales en Artist in Association bij het Tapiola Sinfonietta. Onlangs won hij de Conductor Award 2021 bij de uitreiking van de Royal Philharmonic Society Awards, UK. 

Ryan Bancroft (Los Angeles, 1989) studeerde in 2017 af aan de Nationale Master Orkestdirectie, een tweejarige masteropleiding van het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. 

Meer over de Nationale Master Orkestdirectie

Delen