EXCHANGE - studenten Docent Dans en Ecole des Sables in Senegal

Gepubliceerd op

Derdejaars- en vierdejaarsstudenten van de Opleiding Docent Dans zijn gedurende vier weken, van 5 maart t/m 4 april 2022, op reis geweest naar Senegal. Ze dansten hier samen met een groep Afrikaanse dansers in Ecole des Sables in Toubab Dialaw.

De transculturele benadering is een van de speerpunten van de opleiding. Hoe ga je als danskunstenaar de ontmoeting aan? Hoe zorg je als bruggenbouwer voor cross-overs tussen culturen? De opleiding Docent Dans werkt daarom structureel samen met Ecole des Sables in Senegal.

In Ecole des Sabels volgden de studenten onder meer lessen en workhops van Patrick Acogny.
In dit nieuwsbericht lees je meer over zijn les- en bewegingsmethode.

Dansers: Ashley Affolter, Loujain Afsharzada, Zeen Dahbour, Nikki Duin, Benjamin de Kromme, Lotte Leppers, Shanice Mitchell, Xaviëra Nibte, Sanne van Noort, Quincy Otgaar, Maxime Rebel, Marlie Salomé, Jonathan van Slooten, Tim Vervenne, Sofie van der Vlist, Anne Winters, Siloé Bouhon, Janne Groen, Ricardo Kerseboom, Reut Laks, Ivan Nikonoroff, Karen Ortega Garcia, Cassedy Pereira Correia, Doret Plantinga, Kirsten Smit, Jenty Timmer, Jelmer Tolboom, Siena Verber, Juliette Waaijer, Amalia Yuno, Baye Ibrahima Diagne, Fily Ndiaye, Amadou Diop, Orphee Ahehehinnou, Ousmane Cisse Diané, Tchina Ndjidda, Josué Mugisha, Serge Kaboré, Kezia Jonah, Amy Collé Seck, Veronica Dulce Semedo Tavarez, Ndeye Fatou Faye, Dieynaba Ndoye.

Team Docent Dans & Ecole des Sables: Patrick Acogny, Lot Siebe, Melvin Fraenk, Maxi Hill, Saky Tchebe, Rokhaja Tioune, Alesandra Seutin, Germaine Acogny, Maxi Hill, Mamadou Baldé, Damar Lamers, Jopie de Groot.

Delen