Performance collectief Rotor wint BNG Bank Theaterprijs 2022

foto: Nederlands Theater Festival - Anna van Kooij

Gepubliceerd op

Tijdens het Nederlands Theater Festival is in Theater Bellevue de BNG Bank Theaterprijs 2022 uitgereikt aan Performance collectief ROTOR. Het collectief ontving deze prijs ter waarde van 45.000 euro voor de voorstelling Erosion.

ROTOR
ROTOR is een performance collectief, bestaande uit Hidde Aans-Verkade, Koen van der Heijden (afgestudeerd aan de Mime Opleiding in  2017) en Rick Busscher (afgestudeerd aan de Opleiding Productie Podiumkunsten in 2017 en aan DAS Creative Producing in 2022). Ze maken fysieke en beeldende voorstellingen waarin ze de grenzen van het menselijk lichaam verkennen. De zin en zinloosheid van het leven is een belangrijk thema in hun werk.

Uit het juryrapport
“In deze hypnotiserende performance wordt de ronddraaiende beweging afgepeld tot de pure essentie. De bewegingen zijn open en roepen associaties op over (on)afhankelijkheid, overgave en slijtage. De voorstelling is prachtig gecomponeerd en uitgekiend in een zelfgekozen inspanning van begin tot eind. In het monumentale decor en onder begeleiding van mystieke gitaarmuziek zien we twee mensen die elkaar nodig hebben, elkaar dragen en elkaar uitdagen in de zoektocht naar het zwaartepunt. De performance maakt indruk en nodigt het publiek zich over te geven aan de erosie van het bestaan.”

 

Delen