Veelbelovend talent; ATKA-alumni geselecteerd voor de Volkskrant talentenlijst 2023

Gepubliceerd op

Maar liefst vier alumni van de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie (ATKA) worden benoemd in de lijst 'De talenten van 2023' van de Volkskrant. De lijst jonge cultuurmakers is samengesteld door een groot aantal vakgenoten, critici en andere kenners. De selectie van nieuw veelbelovend talent is opgedeeld in verschillende categorieën. In de categorieën acteren en comedie worden vier studenten benoemd die hebben gestudeerd aan de Academie voor Theater en Dans.

Laura Bakker en Isabelle Kafando, allebei in 2021 afgestudeerd, vormen samen het cabaretduo N00b. De jury over het duo: ‘Zij kunnen overtuigend spelen, wisselen rollen in hoog tempo af, zingen prachtig.’ 
Veel lovende woorden over ’Ntianu Stuger. Een panellid van de Volkskrant-verkiezing typeert 'Ntianu als ‘een theaterkanon met enorm veel humor’. 
Sinem Kavus, afgestudeerd in 2017, wordt door het panel ook geselecteerd en genoemd als veelbelovend talent van 2023. Kavus won vorig jaar een Gouden Kalf in de categorie BESTE HOOFDROL KORTE FILM Mocro Maffia: Meltem.

Bekijk de gehele lijst 'De talenten van 2023' hier.

Sinem Kavus (afgestudeerd, 2017)
’Ntianu Stuger (afgestudeerd, 2021)
Laura Bakker (afgestudeerd, 2021)
Isabelle Kafando (afgestudeerd, 2021)

Delen