4 nieuwe correpetitoren voor het CvA

Gepubliceerd op

Vanaf september 2023 verwelkomt het CvA niet minder dan 4 nieuwe correpetitoren. Na een intensieve sollicitatieprocedure zijn Patricia de la Vega, Michel Xie, Seán Morgan-Rooney en Pau Hernández Aleña verkozen. Coördinator Martijn Willers: “Het CvA krijgt er met hun komst 4 geweldige pianisten bij, die perfect op hun plek zijn in de veelomvattende functie van correpetitor.”

Patricia de la Vega is, naast haar activiteiten als soliste, een zeer toegewijde kamermuziekpartner en treedt regelmatig op met gerenommeerde musici in landen als Nederland, Duitsland, Spanje, Portugal, Italië, Zwitserland, Slowakije en Roemenië.Haar pedagogische vaardigheden en haar enthousiasme om haar ervaring en visie door te geven maken haar tot een alom gewaardeerde docent. Meer informatie over Patricia.

Michel Xie heeft zich heeft gespecialiseerd in de kamermuziek en als correpetitor. Afgelopen seizoen trad hij op in o.a. Wigmore Hall (London, VK), werd er een CD-opname uitgebracht met zijn duopartner Julie Park (altviool) onder Linn Records en ontving hij de Hodgson Fellowship aan de Royal Academy of Music (London, VK). Hij is oprichter en artistiek leider van een nieuw kamermuziekfestival in Wageningen: Rhinegold Festival. Meer informatie over Michel.

Seán Morgan-Rooney is, naast het traditionele repertoire, betrokken bij meer exploratieve, interdisciplinaire uitvoeringen. Hij heeft gewerkt met stomme film, dans en theater, en was de pianist bij het Hard Rain Ensemble, een van de toonaangevende hedendaagse muziekensembles in het Verenigd Koninkrijk. Seán componeert ook zijn eigen muziek, met de nadruk op piano met elektronica en songcompositie. Meer informatie over Séan

Pau Hernández Aleña studeert in 2023 af in de studierichting Master Repetiteurship aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij werkt als begeleidend pianist bij de Nationale Opera Academie, als kamermuziekcoach bij de Sweelinck Academie voor Jong Talent en als pianodocent in het CvA Reach Out Programma voor politieke vluchtelingen. Als gepassioneerd kamermusicus wordt hij regelmatig uitgenodigd om op te treden in binnen- en buitenland.

 

 

Delen