Eindexamenfilm 'It Will Rain' genomineerd voor Studenten Oscars

Gepubliceerd op

De eindexamenfilm It Will Rain (Lichting 2022) is in de Verenigde Staten doorgedrongen tot de finale van de vijftigste editie van Student Academy Awards (de Studenten Oscars), in de categorie Narrative (fictie). De film werd geregisseerd door Amir Zaza; het scenario is van de hand van Zeynep Dülger en Amir Zaza.

It Will Rain vertelt het verhaal van de broers Nawras en Ward. Als zij na protesten onterecht vast komen te zitten in een helse Syrische gevangenis, lijkt het einde van hun leven nabij. Op wonderlijke wijze komt Nawras vrij uit de gevangenis. Hij komt hierdoor voor een slopend dilemma te staan: moet hij blijven om te vechten tegen het onrecht in Syrië of moet hij zijn thuisland ontvluchten?   


It Will Rain maakt samen met zeven andere filmproducties van internationale filmscholen kans op een gouden, zilveren of bronzen medaille in de categorie Narrative. Half september wordt duidelijk of 
It Will Rain daadwerkelijk een medaille behaalt. Tijdens een officiële ceremonie in oktober wordt dan bekendgemaakt wie eerste, tweede en derde is geworden.

De laatste keer dat Nederland een Student Academy Award won, was in 2021. Toen kreeg Milou Gevers de prijs voor haar eindexamendocumentaire Waarom bleef je niet voor mij?. Eerder won ook regisseur Marit Weerheijm de prijs voor haar film Grijs is ook een kleur (2017)en Mike van Diem voor zijn film Alaska (1990).

It Will Rain is een eindexamenfilm van de Nederlandse Filmacademie (Lichting 2022) in samenwerking met HUMAN. De film is te zien op NPO Start.

Persbericht Student Academy Awards


 

Delen