'Creatief talent werkt' - onderzoek naar effectief samenwerken MKB en creatief professionals in het onderwijs

Foto: Olaf Schouw

Gepubliceerd op

De kunsthogescholen AHK, HKU en Artez hebben afgelopen twee jaar onderzoek gedaan naar de samenwerking tussen het MKB en creatief professionals binnen het onderwijs. De ervaringen en uitkomsten zijn opgeschreven in een online magazine met de toepasselijke titel Creatief Talent Werkt dat op 28 september met een symposium werd gepresenteerd.

Namens de AHK was de Reinwardt Academie met programme manager Menno Welling en studenten van de master Applied Museum and Heritage Studies aanwezig. Tijdens het onderzoek is geprobeerd studenten afstudeeronderzoek te laten verrichten buiten de traditionele erfgoedsector, zoals bij een voetbalclub of de supermarkt van de toekomst. Andere studenten werkten aan innovatieve vraagstukken binnen de sector.

Tijdens het symposium werd er dieper in gegaan op twee onderdelen: de waardepropositie (wat is de waarde van de creatief professional voor het MKB?) en de rol en benodigde kwaliteiten van creatieven als boundary spanners - verbinders die richting kunnen geven.

Het onderzoek werd gefinancierd door Regie-orgaan SIA en beoogde middels innovatietraineeship (kunst)studenten van meerwaarde te laten zijn voor het MKB - in de brede zin van het woord.

Foto: Olaf Schouw

Foto: Olaf Schouw

Delen