Ed Spanjaard juryvoorzitter bij Maestro

Gepubliceerd op

Dirigent en CvA-docent Ed Spanjaard is de nieuwe juryvoorzitter bij het komende seizoen van het tv-programma Maestro.
Ed Spanjaard was jarenlang chef-dirigent van het Limburgs Symfonie Orkest en het Nieuw Ensemble. Met dit laatste ensemble gaf hij talloze wereldpremières. Ook dirigeerde hij opera’s bij onder andere de De Nederlandse Opera, de Nationale Reisopera en 'Opera in Ahoy'. Aan het CvA is hij hoofdvakdocent van de bachelor orkestdirectie en de Nationale Master Orkestdirectie en werkt hij regelmatig met het CvA Symfonieorkest.
Het nieuwe seizoen van Maestro gaat op 3 december van start op NPO1.

Ed Spanjaard eerder aan het werk zien? Op 26 november dirigeert hij het CvA Symfonieorkest in het programma Keys tot he Future in de Philharmonie Haarlem, met solisten Matvey Glukhovskyi, Carmen Sánchez Labrador en Antoniu Nagy. Op het programma staan de Ouverture Oberon van Weber, Pianoconcert nr. 23 in A, KV488 van Mozart, Beethovens Pianoconcert nr. 3 in c opus 37 en het Pianoconcert in a opus 16 van Grieg. 

Informatie en kaarten

Delen