In Memoriam: Iet van Hulst

Gepubliceerd op

Ons bereikte het droevige nieuws dat Iet van Hulst, voormalig medewerker van de Academie voor Theater en Dans op 28 december jl. is overleden. Iet is voor velen van ons een bekend gezicht, ze bestierde voordat ze met pensioen ging, de balie van Bureau Dans op de 4e verdieping als bureaumedewerker.
Hand- en spandiensten voor de (toen) zes dansopleidingen en daarnaast een begripvol en luisterend oor voor studenten die met een grote variatie aan vragen en problemen bij Iet aanklopten.

Iet's carrière op de toen geheten Theaterschool begon in 1980. Ze runde samen met Nolleke ten Cate de kinderopvang van kinderen van medewerkers van de Theaterschool. Daarnaast voltooide ze de deeltijd Mime opleiding.

Nadat de crèche was opgeheven is Iet gaan werken als assistent Culturele Bedrijfsvoering.
Toen deze opleiding ter ziele ging stapte Iet over naar Bureau Dans en heeft ze daar “de toko” met liefde en toewijding gerund.

Alhoewel Iet in juni 2016 met pensioen ging hebben we nog levendige herinneringen aan haar als bureaumedewerker Dans, een lieve collega, toegewijd en betrokken en heel af en toe een beetje streng, maar rechtvaardig.  Zo zullen we ons Iet herinneren.

 

Wij wensen de familie en naasten van Iet veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Medewerkers, docenten, (oud)collega's en (ex)studenten
Academie voor Theater en Dans
Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Delen