Meer vrouwen op leidinggevende posities in de filmindustrie - doe mee aan het onderzoek!

Gepubliceerd op

Waarom melden zich weinig vrouwelijke kandidaten aan voor de studierichtingen Cinematography, Sound Design en Visual Effects op de Filmacademie?

Heb je je dit jaar aangemeld voor de toelating of denk je erover om een keer toelating te doen? De Filmacademie doet een onderzoek onder studenten die overwegen om zich aan te melden voor één van de volgende studierichtingen: Sound Design, Cinematography of Visual Effects.

Misschien heb je je voor één van deze studierichtingen aangemeld of heb je er juist bewust voor gekozen om je niet aan te melden. Wij horen graag je mening over de overwegingen in je studie(richting)keuze.
We willen je vragen om vier korte vragen te beantwoorden om je aan te melden voor dit onderzoek via deze link.


--------------

In 2022 publiceerde Vrouwen in Beeld het onderzoek Beter is nog niet goed. Dat onderzoek liet zien dat het aantal vrouwen in leidinggevende functies in de sector de afgelopen 10 jaar sterk achterblijft bij het aantal mannen. Vooral in de functies waarin techniek een belangrijke rol speelt.

De Filmacademie doet mee aan een een traject met vervolgonderzoeken die Vrouwen in Beeld in samenwerking met DAFF, het NFF, platform Point of VieW en de Universiteit Utrecht uitvoert. Dit onderzoek wordt gefinancierd door onder andere het ministerie van OCW en het Nederlands Filmfonds.

Delen