Nieuwsflits Docent Dans - februari/maart 2024

Gepubliceerd op

In deze nieuwsflits van de opleiding Docent Dans krijg je een terugblik op een aantal mooie projecten van de afgelopen tijd: Decembervoorstellingen, Rockin @ Rokin en Culture Clash. Wil jij je aanmelden voor de opleiding Docent Dans? Dat kan t/m 17 maart 2024!

Inschrijving auditie open!
Vanaf eind maart tot midden april zijn de audities van de opleiding Docent Dans. De inschrijvingen zijn inmiddels geopend en via het aanmeldingsformulier op de website kan je je aanmelden. Daar vind je ook benodigde criteria en de auditiedata. De deadline voor de inschrijving is 17 maart 2024. Je kan je hier inschrijven.

Decembervoorstellingen
Afgelopen december dansten DD1, DD2 en DD3 in de decembervoorstelling Through the Current. Drie mooie en inspirerende stukken. De makers die samengewerkt hebben met de jaarlagen zijn Faizah Grootens & Nicole Geertruida, Justin de Jager & Sem Deliveyne met einregie door Melvin Fraenk en Vincent Verburg & Kathrin Gramelsberger. Eind januari hebben de tweede- en derdejaars studenten hun stukken opnieuw laten zien, dit keer aan scholieren uit Amsterdam. Onder andere leerlingen van middelbare school Lumion kwamen kijken.

Open Dag
Op zaterdag 27 januari 2024 was de Open Dag van de Academie voor Theater en Dans. Een dag vol gezelligheid, oude en nieuwe gezichten. Docent Dans had onder andere open lessen door docenten Tim Kromhout, Vivianne Rodrigues de Brito en Ayaovi Kokousse. Daarnaast was er een Q&A en waren er performances door DD1 en DD2. We kijken terug op een geslaagde dag.

Rockin @ Rokin
Sinds 2022 heeft de opleiding Docent Dans een samenwerking met de organisatie ADYEN. Hieruit ontstond het platform Rockin @ Rokin. ADYEN leent hun locatie op het Rokin uit aan onze studenten om danslessen te verzorgen. Deze lessen worden gegeven door studenten en alumni van de opleiding en gecoördineerd door alumnus Jelmer Tolboom. Dansers kunnen gratis aan deze lessen deelnemen. Voor de studenten is het een leeromgeving waar zij extra ervaring kunnen opdoen met het geven van danslessen. Twee keer per jaar wordt er een lessenreeks georganiseerd. In november/december en in mei/juni. De vierde editie van lessen vond in december 2023 plaats. We maken ons klaar voor een vijfde editie, volg ons nu op Instagram @rockinatrokin.

Culture Clash
In oktober ging Docent Dans een samenwerking aan met stichting Build Your Dreams van Anthony Pinas en Ingrid Baars. Hun evenement Culture Clash is een interculturele dansweek waarbij coaches en dansers in een week tijd naar een theatershow toewerken. Een aantal Docent Dans studenten heeft deelgenomen aan het programma en o.a. docent Maxi Hill gaf workshops. Bekijk de aftermovie

Dansend leren
D
D-docent en onderzoeker Saskia Sap deed onderzoek bij het lectoraat Kunsteducatie naar hoe dans kan bijdragen aan de taalontwikkeling van jonge kinderen die Nederlands niet als hun eerste taal hebben. Ze ontwikkelde een model, dat dansdocenten handvatten geeft om lessen te ontwerpen die de taalontwikkeling van deze kleuters ondersteunt. Op basis van dit model zijn lessen ontwikkeld voor drie Amsterdamse basisscholen. Ava Sopacua (oud-student opleiding Docent Dans) voerde als docent de lessen op één van de basisscholen uit. Lees het interview dat Sanne Kersten hierover had met Ava & Saskia.

Oriëntatiedag
Op zaterdag 10 februari 2024 vond de jaarlijkse Docent Dans Oriëntatiedag plaats. 36 enthousiaste deelnemers kwamen een kijkje nemen op de opleiding. Docenten Melvin Fraenk, Vincent Verburg en John Agesilas verzorgden danlessen in de ochtend. Vierdejaars studenten Quincy, Ashley, Juanita en Laila gaven artistic research workshops in de middag. De dag werd afgesloten met een maakopdracht met aansluitend presentaties. We hopen iedereen terug te zien tijdens de audities.

Decembervoorstelling, foto: Sjoerd Derine

Open Dag, foto: Rutger Vos

Culture Clash

Oriëntatiedag

Delen