Studenten Nationale Balletacademie nemen deel aan POBS Gala in Parijs op 17 april

Gepubliceerd op

Op 17 april vindt in Parijs het "Gala des Écoles de danse du XXIe siècle" plaats. Studenten van verschillende internationale instituten krijgen de kans om op te treden op het beroemde podium van Palais Garnier.

De Nationale Balletacademie is vertegenwoordigd met 5 Tango’s van Hans van Manen. Deze choreografie is nog altijd een van de meest gedanste en meest bejubelde werken van de grootmeester van de Nederlandse dans, gezet op vijf tango’s van de ‘koning van de tango nuevo’, Astor Piazzolla.

De Pas de Quatre uit de  5 Tango’s wordt in Parijs gedanst door de laatstejaars studenten van de Associate Degree van de academie: Gabrielle Brett, Annabelle Eubanks, Adran Lugan-Manzano, Devon Luxton. De spectaculaire jongens-solo wordt gedanst door Raul Izquierdo.

Voor deze speciale gelegenheid nodigt de Paris Opera Ballet School (POBS) uit: The Canada's National Ballet School / L'École nationale de ballet du Canada (Toronto), The Dutch National Ballet Academy (Amsterdam), La Fondazione Accademia Teatro alla Scala (Milaan), The School of the Hamburg Ballet John Neumeier (Hamburg), The San Francisco Ballet School, The Royal Ballet School (Londen), The Royal Danish Ballet School (Kopenhagen).

Opera Palais Garnier © Alexander Hoernigk (via Wikimedia Commons)

Delen