Iris van Oosten

Iris van Oosten

Opleiding
Kunsteducatie (master)
Lichting
2019

Make art education great again! – Iris van Oosten
 
Met veel plezier zet ik mij in voor mavo-leerlingen en om het imago van de mavo te verbeteren. Ook deze leerlingen verdienen uitdagend en inspirerend kunstonderwijs, dit laat nu nog vaak te wensen over. Dit terwijl cultuuronderwijs een essentieel onderdeel is van de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, kritische en betrokken burgers.

Dankzij deze master heb ik mij tijdens de module Kunsteducatief project samen met mijn projectpartner Marit van der Meer kunnen richten op deze doelgroep en project ‘I am Gen Z’ ontwikkeld. Tijdens dit project hebben mavo-leerlingen uit Amsterdam hun eigen jongerencultuur mogen documenteren voor het Stadsarchief Amsterdam. Zij verdiepten zich aan de hand van de vraag: ‘wat zou men over 100 jaar van ons moeten weten?’ in hun eigen generatie: generatie Z. Gedurende dit project werkten zij samen met bekende en professionele Amsterdamse kunstenaars aan 40 affiches over hun eigen generatie. De affiches voor de tentoonstelling hingen door de hele stad en de opening was één groot feest. De leerlingen hebben tijdens dit project veel positieve aandacht gekregen. De affiches van deze leerlingen zijn opgeslagen in het Stadsarchief en over 100 jaar nog steeds te bewonderen.

De master Kusteducatie heeft mij verdieping en verrijking gebracht. Ik heb veel nieuwe contacten binnen het culturele werkveld opgedaan. Ook is mijn kennis verbreed in het leiden van projecten, het doen van onderzoek en het ontwikkelen van vakoverstijgende lessen. 

Terug naar lijst
Delen