Rachel Farr

Rachel Farr

Life is about knowing how to dance in the rain.

De master heeft voor mij een verdiepend en verbredend karakter gehad.

Verbredend omdat ik een beter zicht heb gekregen op het grotere geheel van kunsteducatie in Nederland. Verdiepend omdat ik daarnaast juist een aantal dingen heel grondig heb kunnen onderzoeken, zoals de rol van dans in Franse barokopera.

Doordat ik me voor mijn kunsteducatieve project heb moeten opstellen als projectleider, ben ik flink uit mijn comfortzone gekomen. Het heeft een heel mooi project opgeleverd. Dit project ‘Gelijk Spel’ brengt kinderen met een beperking die naar een speciaal onderwijs school gaan samen met kinderen die naar een reguliere school gaan.

Ik ben anders naar mijn praktijk gaan kijken. Op deze opleiding werd ik bewust van Artistic teaching: een werkwijze die docentschap en kunstenaarschap integreert. De dagen met Pavel van Houten hebben mij geïnspireerd om het lesgeven als artistieke werkvorm te zien. Het heeft me geleerd om de praktijk anders te bekijken. Geen tweedeling meer tussen lessen geven en uitvoeringspraktijk. De kunst is om deze samen te laten smelten.

Beroep
Podiumtoonkunstenaar en groepsdocent

Terug naar lijst
Delen