Anouk Gielen

Anouk Gielen

If a man does not keep pace with his companions, perhaps it is because he hears a different drummer. Let him step to the music which he hears, however measured or far away. 
– Henry David Thoreau

Tijdens het schrijven van mijn filosofisch essay stuitte ik op bovenstaande quote die precies duidt waar voor mij kunsteducatie over gaat. Deze master heeft mij geleerd niet zelf een ritme te slaan in de hoop dat men in de pas gaat lopen, maar om te luisteren welke muziek er kan worden gehoord om zo de keuze van het instrument daarop af te stemmen. 

Onder de titel Mission (im)Possible leerde ik samen met Sterre Boerkamp hoe we als projectleiders ons eigen kunsteducatief project konden opzetten over hoe we jongeren die niet snel gehoord worden in het klimaatdebat een stem konden geven.

Mijn literatuuronderzoek heb ik afgestemd op publieksparticipatie in musea en in het empirisch onderzoek, dat ik samen met Diana Bachour uitvoerde, brachten we aan het licht hoezeer de VTS-methode kan voorzien in een behoefte onder kunstacademiestudenten aan gelijkwaardige en veilige interculturele gesprekken over kunst.

Deze opleiding bood mij veel vrijheden en mogelijkheden om mij vanuit mij eigen disciplines te ontwikkelen en ze heeft mij op een positieve manier uit de comfortzone van mijn eigen vakgebied gehaald.

Terug naar lijst
Delen