Arts Beyond Ableism - Kunst, educatie en sociale rechtvaardigheid

zaterdag 25 november 2023, 10:00 - 17:00 uur
Conservatorium van Amsterdam
Oosterdokskade 151
1011 DL Amsterdam

Op zaterdag 25 november vindt van 10 - 17 uur de conferentie Arts Beyond Ableism plaats in het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens die dag leren we hoe kunstenaars en docenten kunnen bijdragen aan unlearning ableism in arts, onderwijs en samenleving. We bespreken wat het betekent om een intersectionele benadering van toegang, inclusie en gelijkheid in de praktijk te brengen. In verschillende presentaties en parallelle sessies zullen AHK-docenten hun praktijken delen, met als doel om deelnemers inzicht te geven in verschillende strategieën en ideeën en te pleiten voor inclusiever kunstonderwijs.

Presentatoren zijn onder meer: Sins Invalid (Patty Berne); ReDiscoverMe (Damar Lamers); Doing Neurodiversity: Wayfaring Words (Aster Arribas en Antje Nestel); Access Intimacy (Mira Thompson en Carly Everaert); My Music Ability (Debby Korfmacher en Melissa Bremmer).

Lees hier het volledige programma.

Registratie is gesloten. 

Arts Beyond Ableism is een samenwerking tussen lectoraat ATD en lectoraat Kunsteducatie van de AHK. Het maakt deel uit van het Thematisch Samenwerkingsprogramma (TCP) van de AHK.

Delen