Inside Movement Knowledge opnieuw te gast in de Theaterschool

Foto's Thomas Lenden

Gepubliceerd op

Voor de tweede keer is het project Inside Movement Knowledge te gast in de Theaterschool. Van 14 tot en met 17 april 2009 staat de interactieve installatie Double Skin/Double Mind opgesteld bij Beeldmedia. Ook zijn er twee presentaties te bezoeken. Inside Movement Knowledge is een interdisciplinair onderzoeksproject rond documentatie, overdracht en conservering van hedendaagse choreografie en danskennis.

Voor de tweede keer is het project Inside Movement Knowledge te gast in de Theaterschool. Van 14 tot en met 17 april 2009 staat de interactieve installatie Double Skin/Double Mind opgesteld bij Beeldmedia. Inside Movement Knowledge is een interdisciplinair onderzoeksproject rond documentatie, overdracht en conservering van hedendaagse choreografie en danskennis.

Er zullen vier verschillende teams aanwezig zijn om verder te werken aan het gemeenschappelijke onderzoek naar de documentatie en de overdracht van hedendaagse dans. Inside Movement Knowlegde is een gezamenlijk, interdisciplinair onderzoeksproject van twee jaar, rond nieuwe methoden voor de documentatie, overdracht en conservering van hedendaagse choreografie en danskennis. Samenwerkende partners zijn de dansopleidingen van de Theaterschool en de onderzoeksgroep van het lectoraat Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten,ICKamsterdam - Emio Greco | PC, het Nederlands Instituut voor Mediakunst en de Universiteit Utrecht / Media- en Cultuurwetenschappen.

Van 14 tot en met 17 april 2009 staat de interactieve installatie Double Skin/Double Mind opgesteld bij Beeldmedia. De volgende teams zullen dan gemeenschappelijk de documentatie en overdracht van dans onderzoeken:

  • studenten en docenten van de dansopleidingen aan de Theaterschool
  • het dansgezelschap Emio Greco/PC
  • de leerstoel dans- en theaterwetenschap aan de Universiteit Utrecht
  • het Nederlands Instituut voor Mediakunst. 

Ook komen er internationale gasten die aan vergelijkbare innovatieprojecten in het buitenland verbonden zijn, onder wie choreografen als William Forsythe, Wayne McGregor en Rui Horta.

Er zijn gedurende de week twee momenten waarop geïnteresseerden van harte welkom zijn. 

PhD-colloquium Maaike Bleeker en Kati Röttger
Binnen de Theaterschool is het PHD colloquium van de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Amsterdam (o.l.v. Maaike Bleeker en Kati Röttger) toegankelijk dat op vrijdag 17 april plaatsvindt, met o.a. als speciale gast Sally Jane Norman, verbonden aan Culture Lab van de Universiteit van Newcastle (UK) en gespecialiseerd in de betekenis van mediatechnologie voor de performing arts.
Vrijdag 17 april, aanvang 13.15 tot 16.00 uur, Tip Top

Springdance Symposium
In het weekend  van 18 en 19 april verhuist Inside Movement Knowledge naar het Springdance Festival in Utrecht en kun je zondag 19 april vanaf 14.00 uur deelnemen aan het openbaar symposium The Transmission of Dance Knowledge. Zondag 19 april zullen er presentaties zijn van Norah Zuniga Shaw (directeur Dance & Technology, Department of Dance The Ohio State University) en van Bertha Bermudez (Transfer | Researcher, ICKamsterdam - Emio Greco | PC) & Scott deLahunta (Research Fellow, ARTI, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten). Na afloop volgt een paneldiscussie. De nadruk ligt op de overdracht van danskennis. De toegang is gratis; je kunt je hiervoor opgeven via mail@springdance.nl
Zondag 19 april 2009, aanvang 14.00 uur, Theater Kikker, Utrecht

Meer informatie
Inside Movement Knowledge
Inside Movement Knowledge
maakt deel uit van RAAK (Regionale Aandacht en Actie voor Kenniscirculatie), een innovatieprogramma van het ministerie van OC&W.

Delen