Ernst Veen benoemd tot lid van Raad van Toezicht

Gepubliceerd op

Ernst Veen, directeur van museum de Hermitage Amsterdam, is per heden toegetreden tot de Raad van Toezicht van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Nadat eerder dit jaar Willemijn Verloop en Maarten Kloos al tot nieuwe leden werden benoemd, bestaat de raad nu weer uit zeven personen.

 

Ernst W. Veen (1946) is sinds 1981 directeur van de Nationale Stichting De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Sinds 2003 is hij tevens directeur van museum de Hermitage in Amsterdam. Hij studeerde Economie in Amsterdam en Londen en volgde de Sociale Academie in Amsterdam en de Officiersopleiding Cavalerie in Amersfoort.

In de loop der jaren ontving Veen diverse onderscheidingen: zo is hij Officier in de Orde van Oranje Nassau en werd hij in Spanje benoemd tot Commandeur Merite Civil. In 1998 werd hij voor zijn verdiensten voor de promotie en economische ontwikkeling van Amsterdam beloond met de eerste IJ-Prijs; nu neemt Veen zitting in de jury van deze prijs.

Momenteel bekleedt Veen bestuursfuncties en commissariaten bij diverse instellingen, waaronder het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Stichting Amsterdam Partners en Amsterdam Sinfonietta.

Overige leden Raad van Toezicht AHK

  • Dolf van den Brink (voorzitter), hoogleraar Financial Institutions aan de Universiteit van Amsterdam;
  • Adriana Esmeijer, directeur Prins Bernhard Cultuurfonds;
  • Robert Israel, consultant integriteit financiĆ«le dienstverlening;
  • Maarten Kloos, directeur ARCAM;
  • Reina Spier van der Woude, jurist;
  • Willemijn Verloop, oprichter en directielid War Child;
Delen