Oud-studenten Filmacademie in de race voor Oscar

Gepubliceerd op

De fictiefilm Kattenkwaad, waaraan drie oud-studenten van de Filmacademie hebben meegewerkt, is gekozen als Nederlandse inzending voor de Oscaruitreiking komend jaar. Laura van Dijk, Nova van Dijk en Keren Cogan tekenden respectievelijk voor het script, de regie en de productie van Kattenkwaad.

 

Kattenkwaad kan nu worden genomineerd in de categorie beste korte film. De film, deze week in première op het Nederlands Film Festival, vertelt over een jongen die katten van de straat steelt die hij terugbrengt naar de eigenaar zodra er een beloning wordt uitgeloofd. De hoofdrollen worden vertolkt door Michiel Bijmans en Eric van der Donk.

Laura van Dijk schreef het script voor Kattenkwaad. Zij studeerde Scenario aan de Nederlandse Film en Televisie Academie en studeerde in 2003 af op het scenario voor de eindexamenfilm Heritage

Nova van Dijk en Keren Cogan studeerden in 2009 af in de richtingen Regie en Productie. Zij werkten samen in de eindexamendocumentaire Tzirk, een intiem portret van een Russisch gezin dat zich staande probeert te houden in een klein reizend circus door hun dochter van acht voor te bereiden op het leven als circusartiest.

Op 25 januari 2011 wordt bekendgemaakt of Kattenkwaad genomineerd wordt voor een Oscar.

Delen