Een stille maar indringende schreeuw van studenten dans

foto: Barbara Braun

Gepubliceerd op

Uit protest tegen de voorgenomen bezuinigingen in de kunst en in het onderwijs zullen 60 dansstudenten van de Theaterschool op 20 november aanstaande een speciale versie van de choreografie TRIP uitvoeren op diverse plekken in Amsterdam.

 

Uit protest tegen de voorgenomen bezuinigingen in de kunst en in het onderwijs zullen 60 dansstudenten van de Theaterschool op 20 november aanstaande een speciale versie van de choreografie TRIP uitvoeren op diverse plekken in Amsterdam.

De eerste presentatie op 20 november is om 13.45 uur voor het gebouw van de Theaterschool aan de Jodenbreestraat, en is daarna op het Centraal Station en de Dam te zien en rond 15.45 uur op het Leidseplein.

TRIP is een fysiek rauwe en radicale choreografie, gebaseerd op de bewegingen en emoties van mensen tijdens massabijeenkomsten. De dansers dansen het hele stuk met een voortdurend open mond als in een stille schreeuw. Het stuk werd gemaakt door het collectief White Horse/ Lea Martini, Julia Jadkowski en Chris Leuenberger (ex-studenten van de School voor Nieuwe Dansontwikeling, SNDO) en is onlangs met veel succes door de dansers van Dansgroep Amsterdam uitgevoerd.

Vanuit een gezamenlijk initiatief van choreografe Krisztina de Chatel (Dansgroep Amsterdam) en artistiek leiders Angela Linssen (Moderne theaterdans) en Gabriel Smeets (SNDO) heeft een grote groep studenten onder leiding van Lea Martini en Julia Jadkowski een korte versie van het stuk ingestudeerd. Een stille maar indringende schreeuw op de protestdag "Nederland schreeuwt om cultuur".

Delen