Gloria Silva Trigueros wint tweede prijs striptekenwedstrijd

De strip

Gepubliceerd op

Gloria Silva Trigueros, eerstejaarsstudente Docent beeldende kunst en vormgeving aan de Academie voor Beeldende Vorming, heeft de tweede prijs gewonnen in een wedstrijd voor de beste amateur striptekenaar van Nederland. De wedstrijd was georganiseerd door het Stripmuseum in Groningen.

 

Uit ruim honderd inzendingen werden vijftien genomineerden gekozen. Zaterdag 19 maart werden de winnaars bekengemaakt. De jury over de strip van Silva Trigueros : "Je hebt een prachtige verzorgde strippagina ingeleverd, waarin je verschillende technieken hebt verwerkt. De mooie, heldere kleuren versterken goed de romantische sfeer in de strip. De jury vindt het knap hoe je gebruik maakt van de zware silhouetten. Het is een lief verhaal en het vormt een mooi geheel."

De strips worden een jaar lang in het stripmuseum in Groningen tentoongesteld. Ook krijgen alle genomineerden een echt stripalbum met daarin hun eigen werk en het werk van de andere genomineerden.

Gloria Silva Trigueros

Delen