Jet de Ranitz voorgedragen als nieuwe voorzitter van Kunsten '92

Gepubliceerd op

Jet de Ranitz, voorzitter van het College van Bestuur van de AHK, zal op 8 november worden voorgedragen als nieuwe voorzitter van Kunsten '92, belangenvereniging voor kunst, cultuur en erfgoed. Als de leden met de voordracht instemmen, zal haar benoeming ingaan per 1 december 2011.

Jet de Ranitz, voorzitter van het College van Bestuur van de AHK, zal op 8 november worden voorgedragen als nieuwe voorzitter van Kunsten '92, belangenvereniging voor kunst, cultuur en erfgoed. Als de leden met de voordracht instemmen, zal haar benoeming ingaan per 1 december 2011.

Jet de Ranitz (1970) is sinds 1 april 2011 voorzitter van het College van Bestuur van de AHK. Daarvoor was zij zakelijk directeur van het Nederlands Dans Theater. Vanuit haar rol bij NDT zette De Ranitz zich in voor het culturele veld: zij was onder meer voorzitter van het Jeugdcultuurfonds en bestuurslid van de Nederlandse Dansdagen. Als vice-voorzitter van de Commissie Cultuurprofijt (2007-2008) en lid van de Adviescommissie Inkomstennorm Cultuur (2009) bracht zij advies uit aan de Minister voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. De Ranitz is onder andere lid van de Raad van Toezicht van het Institut Néerlandais in Parijs en van De Club van 2028 van NOC-NSF.

Zittend voorzitter van Kunsten '92 Ad 's-Gravesande treedt per 1 december 2011 terug. Hij heeft zes jaar gefungeerd als boegbeeld van de vereniging en zich belangeloos en met zeer veel energie ingezet voor het belang van kunst, cultuur en erfgoed.

Delen