Vijf Capita Selecta-lezingen over New Conditions for Urbanism

Gepubliceerd op

In november en december organiseert de Academie een nieuwe serie Capita Selecta met de titel New Conditions for Urbanism. In deze serie onderzoeken architecten en stedenbouwkundigen de mogelijkheden van stedenbouwkundige interventies in snel groeiende steden met een hoge bevolkingsdichtheid in India, Brazilië en enkele grote Europese steden.


De serie start op donderdag 3 november met een lezing van Vikramaditya Prakash (University of Washington) die zal spreken over de stad Chandigarh (India) en het potentieel van de mid-size Indiase stad. Op 10 november gaat stedenbouwkundige Joan Busquets (winnaar Erasmusprijs 2011) in debat met enkele toonaangevende ontwerpers uit Nederland over nieuwe kansen voor stedenbouw in de Europese stad. Hierdoor wordt de toon gezet voor discussies over de rol van de stedenbouw in India en Brazilië.

Op 17 november is Carolyn Steel, auteur van de bestseller The Hungry City: How Food Shapes our Lives, te gast. Zij is initiatiefnemer van 'Studio São Paulo', een samenwerkingsverband van vijf Nederlandse stedenbouwkundige ontwerpbureaus en verschillende kantoren en gemeentelijke afdelingen in São Paulo. Op 24 november zullen vertegenwoordigers van Studio São Paulo een lezing geven over hun werkwijze en de probleemoplossende vraagstukken over
effectieve stedelijke interventies in São Paulo.

Tot slot zal Carlos Leite op 1 december spreken over de stedenbouwkundige agenda van São Paulo, een metropool van twintig miljoen inwoners, en de ingrijpende economische transformatie van deze wereldstad.

Deze serie Capita Selecta, 'New Conditions for Urbanism', wordt gecoördineerd door stedenbouwkundige Rogier van den Berg, hoofd van de opleiding stedenbouw van de Academie van Bouwkunst.

Tijdstip en locatie
De lezingen vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur, in de Hoge Zaal. De voertaal is Engels, tenzij anders aangegeven. Toegang is gratis. Reserveren is niet mogelijk.

Delen