Alumnus Ronald Rietveld wint Rotterdam Designprijs

Gepubliceerd op

Landschapsarchitect Ronald Rietveld (Rietveld Landscape) heeft de Rotterdam Designprijs 2011 gewonnen met de installatie VACANT NL. Met dit project wilde het bureau aandacht vragen voor de leegstand van gebouwen en oproepen de panden te gebruiken voor creatief ondernemerschap en innovatie. Aan de prijs is een bedrag van € 15.000 verbonden.


Ronald Rietveld studeerde in 2003 af aan de opleiding Landschapsarchitectuur van de Academie van Bouwkunst. Met zijn afstudeerproject Delta Works 2.0 won hij de 3e prijs van Archiprix 2004, de prijs voor de beste afstudeerprojecten van de Nederlandse ontwerpopleidingen. In 2006 sleepte hij de prestigieuze Prix de Rome in de wacht. Samen met zijn broer, filosoof Erik Rietveld, geeft hij leiding aan het bureau Rietveld Landscape dat ook internationaal in groot aanzien staat. Het prijswinnende project 'VACANT NL, Where Architecture Meets Ideas', werd tentoongesteld in het Nederlandse paviljoen van de Architectuurbiënnale in Venetië in 2010.

Er waren 15 nominaties voor de Rotterdam Designprijs 2011, waaronder het project Freehouse van Artist in Residence Jeanne van Heeswijk.

Links
Rietveld Landscape
Rotterdam Designprijs

Delen