Nationale Balletacademie organiseert internationale Summer School voor jonge balletdansers

Gepubliceerd op

Van 16 t/m 27 juli 2012 organiseert de Nationale Balletacademie in samenwerking met Het Nationale Ballet de tweede editie van de Amsterdam International Summer School, een intensieve zomercursus. Dit jaar zijn er voor het eerst twee verschillende lesprogramma's: een cursus voor professionele en gevorderde balletdansers van 15-21 jaar en een speciaal lesprogramma voor de jongste balletdansers van 13 en 14 jaar.

 

De dansstudenten krijgen les van een select gezelschap van internationaal gerenommeerde topdocenten en van de balletmeesters en dansers van Het Nationale Ballet.
 
Meer informatie over de cursus, het programma en de aanmeldingsprocedure vindt u op de volgende pagina: Amsterdam International Summer School.

De Summer School vindt plaats in de studio's van Het Muziektheater Amsterdam, thuisbasis van Het Nationale Ballet en De Nederlandse Opera. De focus van de cursus ligt op klassieke ballettechniek: technieklessen voor meisjes en jongens, pas-de-deux, spitzentechniek, speciale jongenslessen en variaties. Daarnaast krijgen de studenten les in moderne dans en zullen zij een ballet instuderen van een van de jonge choreografen van Het Nationale Ballet en kennismaken met het meer hedendaagse repertoire.

De internationale gastdocenten aan de Summer School zijn:

  • Susan Jaffe - American Ballet Theatre
  • Igone de Jongh - Het Nationale Ballet
  • Wim Broeckx - Prix de Lausanne
  • Didy Veldman - internationaal choreograaf
  • Jane Lord - Nationale Balletacademie
  • Nathalie Caris -Nationale Balletacademie
  • Ernst Meisner - Het Nationale Ballet
  • Christopher Powney - Nationale Balletacademie

De aanmelding voor de Amsterdam International Summer School is inmiddels geopend en loopt tot 1 mei. De aanmelding voor de Summer School Junior start in de week van 20 februari.

De Nationale Balletacademie is als enige balletopleiding in Nederland gelieerd aan Het Nationale Ballet. Informatie over de opleiding: www.nationaleballetacademie.nl.

Met vragen of voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar nba-summerschool@ahk.nl.

Delen