Reinwardt-studenten ontwikkelen tours voor MuseumApp

Gepubliceerd op

Vijftien studenten Cultureel erfgoed ontwikkelen in het kader van hun minor Publiek en participatie nieuwe routes voor de MuseumApp, in opdracht van vijf musea, WaagSociety en de Rijksdienst voor het Cultureel erfgoed. Met de MuseumApp kunnen bezoekers via hun mobiele telefoon een interactieve tour volgen.

 

De studenten gaan in opdracht van het Cobra Museum werken aan een route voor de nieuwe Cobra-beeldentuin bij Kasteel Keukenhof. Voor de Rijksdienst voor het cultureel erfgoed wordt gewerkt aan een 'Rondje Museumplein'. Voor het Theaterinstituut Nederland proberen de studenten via de route meer interactie tussen bezoeker en theater te creëren, terwijl in de te ontwikkelen route voor Het Grachtenhuis gezocht wordt naar prikkelende en stimulerende manieren om de gebruiker van punt tot punt te navigeren. Museum Het Schip wil de MuseumApp binnenshuis inzetbaar maken voor de nieuw te openen dependance in Amsterdam Zuid; het Persmuseum heeft de opdracht gegeven voor een speciale journalistenroute.

Waag Society, Amsterdam Museum en de Universiteit van Amsterdam ten slotte hebben een gezamenlijke opdracht gegeven voor de opzet van een 'roze route' ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan van café 't Mandje aan de Zeedijk. Deze route navigeert vanaf het replicacafé in het Amsterdam Museum naar de Zeedijk.

Voor eind maart 2012 moeten de studenten de bestaande routes hebben geanalyseerd, een nieuwe route bedenken en vormgeven, en het resultaat daarvan presenteren aan de opdrachtgever en medestudenten. Gedurende het project zullen de studententeams bloggen op de website van MuseumApp. Meer informatie over de studententeams is ook te vinden op de website Erfgoed 2.0.

zie ook
Bachelor Cultureel erfgoed

Delen