Capita Selecta 'Giant Steps' met Erik de l'Hereux

Gepubliceerd op

Tijdens de laatste avond van de lezingenreeks Giant Steps: Urbanism Around the World is het woord aan de Amerikaanse architect Erik de l'Hereux. Hij studeerde aan Washington University en Princeton en is als assistent-professor verbonden aan de National University of Singapore. Hij houdt zich vooral bezig met hydrologische stedenbouw en de geschiedenis en de theorie van de stedelijke utopieën.


De titel van de lezing van Erik de l'Hereux is '1000 Singapores: High Rise High Density Housing'. De sprekers in deze reeks zijn werkzaam als stedenbouwkundig ontwerper of planner of doen onderzoek naar stedenbouw in een specifiek nationale context. Naast innovaties in ontwerp en bouw komt ook de rol van de (geo)politieke besluitvorming in het stedenbouwkundige proces aan de orde.

Deze lezingenreeks wordt gecoördineerd door stedenbouwkundig ontwerper Rogier van den Berg, hoofd van de masteropleiding undefinedStedenbouw aan de Academie van Bouwkunst.

Tijdstip en locatie
Donderdag 10 mei, aanvang 20.00 uur, in de Hoge Zaal. De voertaal is Engels. Toegang is gratis. Reserveren is niet mogelijk.

Delen