AHK opnieuw beste hogeschool in Keuzegids Masters 2013

Gepubliceerd op

Evenals in 2012 halen de masteropleidingen van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten opnieuw de hoogste gemiddelde score van alle hogescholen in Nederland. Alle vijf beoordeelde masters van de AHK - de drie masters van de Academie van Bouwkunst, de master Muziek van het Conservatorium van Amsterdam en de interdisciplinaire master Kunsteducatie - komen sterk naar voren.


In de Keuzegids Masters 2013 zijn zo’n 800 masteropleidingen beoordeeld door zowel de studenten als door een panel van experts. Met een gewogen score van 66,5 eindigt de AHK boven aan de lijst van hbo-instellingen, gevolgd door de Hogeschool Zuyd (66) en ArtEZ (65).

Bouwkunst
De masters Landschapsarchitectuur, Stedenbouw en Architectuur van de Academie van Bouwkunst scoren met 80, 79 en 77 ruim boven het gemiddelde in de sector Bouwkunst. De Amsterdamse Academie van Bouwkunst is de enige instelling waar de drie ontwerpdisciplines Architectuur, Stedenbouw en Landschapsarchitectuur in samenhang worden aangeboden. Met name de experts zijn zeer lovend over alle drie de masters.

Muziek
De master Muziek van het Conservatorium van Amsterdam komt met een score van 70 ruimschoots als beste uit de bus van alle hbo-masters Muziek in Nederland, op afstand gevolgd door Tilburg (61), Maastricht (61), Rotterdam (60) en Den Haag (60). Ook hier zijn de experts over de gehele linie zeer lovend.

Kunsteducatie
Ook de master Kunsteducatie van de AHK scoort hoger dan de gelijknamige opleidingen elders. Ook hier zijn de experts positief over alle aspecten van de opleiding, terwijl de studenten de onderzoekscomponent en de docenten van de opleiding goed waarderen.

Masteronderwijs in alle disciplines
De AHK biedt masteropleidingen aan in alle disciplines van de kunsten. De masters Theater, Opera, Choreografie en Film kennen te lage studentenaantallen of bestaan nog te kort om een betrouwbaar oordeel te kunnen geven. De Master of Museology van de Reinwardt Academie is een niet-bekostigde opleiding en werd als zodanig niet beoordeeld.

Delen