David Staff nieuwe docent baroktrompet

Gepubliceerd op

Per 1 september 2013 treedt baroktrompettist David Staff toe tot het docententeam van de afdeling Oude Muziek. David is een virtuoze trompettist en cornettist die gespecialiseerd is in muziek van de renaissance tot de klassieke periode, maar ook ruime ervaring heeft in meer hedendaagse muziek. Hij volgt Friedemann Immer op als hoofdvakdocent. Studenten die bij David willen studeren, kunnen zich aanmelden tot 1 september.

 

David is een virtuoze trompettist en cornettist die gespecialiseerd is in muziek van de renaissance tot de klassieke periode, maar ook ruime ervaring heeft in meer hedendaagse muziek. David treedt op over de hele wereld met zowel moderne als baroktrompet en heeft opnamen gemaakt voor alle grote labels. Hij heeft alle trompetpartijen van J.S. Bach opgenomen, waaronder zes opnamen en meer dan honderdzestig uitvoeringen van Bachs beruchte Tweede Brandenburgse concert.

Op zijn drieëntwintigste werd hij docent baroktrompet aan zowel  de Royal Academy of Music in London en het Royal Northern College of Music in Manchester. Hij heeft ook lesgegeven aan de Guildhall School of Music en het Royal College of Music, allebei in Londen. Hij gaf masterclasses en seminars aan de International Trumpet Guild, de Historic Brass Society en is gastdocent aan muziekvakopleidingen over de hele wereld. Zijn cursus 'Historisch koper' is al twintig jaar een onderdeel van de Dartington International Summer School in England. David heeft de historische uitvoeringspraktijk van de zestiende t/m de negentiende eeuw diepgaand bestudeerd en houdt zich op de hoogte van de nieuwste musicologische ontdekkingen, vooral op het gebied van de trompet en cornet.

Davids interesse in de instrumenten heeft ook geleid tot een meer praktijkgerichte benadering van onderzoek en ontwikkeling: in 1991 begon hij met meesterbouwer Frank Tomes te werken aan het vervaardigen van getrouwe en bruikbare kopieën van oude trompetten. In 2007 werd David Franks leerling en sinds 2010 bouwt hij zelf instrumenten op professioneel niveau.

Meer infomatie over David Staff

Meer informatie over de afdeling Oude Muziek

Delen