Uitreiking winnnaars Archiprix 2013 op 22 juni

Gepubliceerd op

Op zaterdag 22 juni worden in de Rotterdamse Hofpoort de prijswinnaars bekendgemaakt van Archiprix 2013, de jaarlijkse prijs voor de beste afstudeerprojecten van Nederlandse ontwerpopleidingen. De Academie van Bouwkunst nomineerde vier studenten voor deelname aan deze prestigieuze verkiezing.

 

Op zaterdag 22 juni worden in Rotterdamse Hofpoort de prijswinnaars bekendgemaakt van Archiprix 2013, de jaarlijkse prijs voor de beste afstudeerprojecten van Nederlandse ontwerpopleidingen. De Academie van Bouwkunst nomineerde vier studenten voor deelname aan deze prestigieuze verkiezing.

Na afloop van de Afstudeertentoonstelling 2011-2012 werden de nominaties bekendgemaakt voor deelname aan Archiprix. Aankomend talent wordt vaak voor het eerst door undefinedArchiprix gepresenteerd. De winnaar van deze prijs mag daarnaast ook deelnemen aan Archiprix International.

Ricky Rijkenberg Ricky Rijkenberg is genomineerd voor haar afstudeerproject 'Zutritt Verboten': Een tijdscapsule voor Wenen' waarin het roemruchte verleden van de stad in herinnering wordt gebracht.

Donna van Milligen Bielke ontwierp voor haar afstudeerproject 'Reversed Boogie Woogie' een nieuw stadhuis voor Amsterdam. Het is een gebouw in de stad en tegelijkertijd ook een stad in een gebouw: een ingenieus stelsel van routes, pleinen en nevenpleinen op de plek van de huidige Stopera. Ze sleepte met haar project ook een nominatie voor de AHK Eindwerkprijs in de wacht.

Het afstudeerproject van Anna Allis 'Sous le Sable: Souvenir van een luchtstad' is gebaseerd op de speculatie dat in het jaar 2214 door archeologen een boek wordt gevonden dat bestaat uit een bundeling van de talloze beelden, schetsen en verhalen van een luchtstad in de Algerijnse Sahara.

Tara Steenvoorden, tot slot, is genomineerd voor haar project 'Pas-de-deux', een onderkomen voor jong danstalent in een historisch gebouw in Amsterdam; een project waarin de marktvraag naar herbestemming en esthetisering hand in hand gaan.

Bekijk hier de inzendingen voor Archiprix 2013.

Prijsuitreiking
Op zaterdag 22 juni van 14.00-16.00 uur maakt een jury de winnaars van Archiprix 2013 bekend in de Hofpoort te Rotterdam. Bekijk het programma op de website van Archiprix.Delen