De AHK en de Nationale Balletacademie ontvangen hoogst mogelijke beoordeling door Sirius auditpanel

Gepubliceerd op

Van 2010 t/m 2013 ontving de AHK financiële steun vanuit het Sirius Programma voor de ontwikkeling van de Nationale Balletacademie,de opleiding voor klassieke dans van de Theaterschool. In december 2013 is de besteding van de subsidie geëvalueerd door een auditpanel vanuit Sirius. De panelleden waren zeer onder de indruk en gaven de AHK en de Nationale Balletacademie de hoogst mogelijke waardering voor de behaalde resultaten.

Van 2010 t/m 2013 ontving de AHK financiële steun vanuit het Sirius Programma voor de ontwikkeling van de Nationale Balletacademie, de opleiding voor klassieke dans van de Theaterschool. In december 2013 is de besteding van het subsidie geëvalueerd door een auditpanel vanuit Sirius. De panelleden waren zeer onder de indruk en gaven de AHK en de Nationale Balletacademie de hoogst mogelijke waardering voor de behaalde resultaten.

Het Sirius Programma (onderdeel van Platform Bèta Techniek) is een subsidieplatform ingesteld door het Ministerie van OCW ter bevordering van excellentie in het hoger en wetenschappelijk onderwijs. De AHK en Artez waren als enige kunstvakopleidingen geselecteerd voor een subsidie vanuit dit prestigieuze programma.

In december 2013 is de besteding van de subsidie geëvalueerd door een auditpanel vanuit Sirius. De panelleden waren zeer onder de indruk en gaven de AHK en de Nationale Balletacademie de hoogst mogelijke waardering voor de behaalde resultaten. Het panel toonde zich met name enthousiast over de manier waarop de gehele onderwijsketen (amateurveld - primair onderwijs - voortgezet onderwijs - voortraject - HBO onderwijs - werkveld) is versterkt en op het behaalde eindniveau. Daarnaast was het panel enthousiast over de manier waarop de academie en Het Nationale Ballet hun partnerschap hebben versterkt, bijvoorbeeld in de vorm van de Junior Company, de springplank voor jonge balletdansers onder de gezamenlijke verantwoordelijkheid van Het Nationale Ballet en de Nationale Balletacademie.

Delen