Eindexamenfilm 'Sacred Defense' finalist Studenten Oscars

Gepubliceerd op

De eindexamenfilm 'Sacred Defense' is door The Academy geselecteerd als één van de tien finalisten voor de Studenten Oscars in de 'Foreign Category'.

De eindexamenfilm 'Sacred Defense' is door The Academy geselecteerd als één van de tien finalisten voor de Studenten Oscars in de 'Foreign Category'.

Rond 13 mei wordt bekend gemaakt wie de winnaars zijn van de Golden, Silver en Bronze Medals.

'Sacred Defense' vertelt het verhaal van Reza (Saman Amini), die tijdens de Irak-Iran oorlog soldaten mentaal voorbereidt op het slagveld. Zijn twijfels over het nut van de strijd groeien wanneer zijn dertienjarige zoon Amin (Behnam Pirzadeh) zich meldt als rekruut.

In het verleden werden negen eindexamenfilms van de Filmacademie genomineerd, de laatste keer in 2007. In 1990 won Mike van Diem de Studenten Oscar voor zijn eindexamenfilm 'Alaska'.

Sacred Defense' kwam tot stand in samenwerking met de HUMAN. De film won eerder de VERS Awards XL Binger Filmlab Publieksprijs en ontving een nominatie voor de KNF Prijs voor Beste Filmacademieproductie.

De film werd geregisseerd door Nima Mohaghegh (L13); Pieter van den Berg (L13) schreef het scenario; Bas Broertjes (L13) en Aydin Dehzad (L13) produceerden de film.

De crew van 'Sacred Defense' bestaat verder uit:
Productieleiding: Tessa Rehling
Camera: Thomas van der Gronde
Licht: Joris Bulstra
Production Design: Leonie Gladdines
Art Direction: Jasper Fernhout
Geluidsopname, sound design, mixage: Martijn Snoeren
Montage: Jelle Kuipers
Muziek: Dennis Hazenoot

Delen