Dansprijzen voor Theaterschool alumni Cecilia Moisio en Nicole Beutler

Prijswinnaar Cecilia Moisio

Gepubliceerd op

Choreograaf Cecilia Moisio, afgestudeerd aan de opleiding Jazz- en Musicaldans JMD, heeft de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2014 gewonnen. De Dioraphte Dansprijs voor een dansvoorstelling met internationale potentie is toegekend aan Shirokuro van NBprojects / Nicole Beutler, afgestudeerd aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling SNDO.

 

Choreograaf Cecilia Moisio, afgestudeerd aan de opleiding Jazz- en Musicaldans / JMD, heeft de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2014 gewonnen. De Dioraphte Dansprijs voor een dansvoorstelling met internationale potentie is toegekend aan Shirokuro van NBprojects / Nicole Beutler, afgestudeerd aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling / SNDO.

Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2014

Cecilia Moisio won de prijs voor haar concept Mum’s the word, een voorstelling over moeders en dochters die op de Dansdagen in 2015 haar première zal beleven. Uit het juryrapport: ‘De eigenzinnige handtekening van Cecilia Moisio, groeiend zichtbaar in eerder werk, klonk sterk door in haar plan en maakte nieuwsgierig. (…) Het zal een voorstelling worden die niemand onberoerd zal laten, man, vrouw, jong, oud. Deze choreograaf bijt in haar publiek…

De prijs voor jong choreografietalent bestaat uit een geldbedrag van twaalfduizend euro bestemd voor een nieuw te maken werk en wordt beschikbaar gesteld door de gemeente Maastricht.

De prijs wordt sinds 2007 uitgereikt aan jonge, veelbelovende choreografen die al een aantal in het oog springende projecten hebben gerealiseerd in het professionele circuit, maar nog geen structurele subsidie ontvangen. Eerdere winnaars van de prijs waren Monique Duurvoort, Joost Vrouenraets, Erik Kaiel, Muhanad Rasheed, Joeri Dubbe, Alida Dors en Giulio D’Anna.

De Dioraphte Dansprijs

De jury prijst Nicole Beutler en Tomoko Mukaiyama voor de ingenieuze wijze waarop ze in Shirokuro muziek, dans en visuele kunst samenbrengen: ‘De hallucinerende en rauwe muziek, de kracht van de danser en het decor- en lichtontwerp komen samen in een overweldigende ervaring.’

De prijs ter waarde van vijfduizend euro werd uitgereikt op de laatste dag van de Nederlandse Dansdagen in Maastricht. Het geldbedrag, beschikbaar gesteld door Stichting Dioraphte, is bestemd voor de promotie van de winnende voorstelling in het buitenland.

Shirokuro, foto: Anja Beutler

Delen