Dioraphte Dansprijs 2013 voor ‘The Dry Piece’ van Keren Levi

Keren Levi

Gepubliceerd op

Op de laatste dag van Festival de Nederlandse Dansdagen heeft de voorstelling ‘The Dry Piece’ van Keren Levi, student aan de Amsterdam Master of Choreography, de Dioraphte Dansprijs 2013 gekregen. De Dioraphte Dansprijs is een prijs voor een dansvoorstelling met internationale potentie.

Op de laatste dag van Festival de Nederlandse Dansdagen heeft de voorstelling ‘The Dry Piece’ van Keren Levi, student aan de Amsterdam Master of Choreography, de Dioraphte Dansprijs 2013 gekregen. De Dioraphte Dansprijs is een prijs voor een dansvoorstelling met internationale potentie.

Alle voorstellingen die tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen te zien zijn, dingen mee naar de prijs. Het geldbedrag van € 5000,-, beschikbaar gesteld door Stichting Dioraphte, is voor de promotie van het geselecteerde werk in het buitenland. De jury bestond dit jaar uit Zvonimir Dobrovic (Artistiek directeur Perforations Festival, Kroatië) , Morag Deyes (Artistiek directeur Dance Base, Edinburgh) , Markéta Perroud (Tanec Praha, Tsjechië) en Fons Dejong (dansprogrammeur Theater aan het Vrijthof, Nederland).

De jury over ‘The Dry Piece’: “The work that had the most impact was considered to be remarkably fresh. We saw very skilled dancers, a beautiful staging and an impressive sound scape. It is esthetic, erotic and simply profoundly human. The work which is performed in a small space becomes a point of departure for the audience to immerse themselves in the limitless space of their imagination. With subtle and gentle movements and the use of new media, this reflects the core values of the award.”

Naast de Dioraphte Dansprijs werd afgelopen weekend tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen ook de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht uitgereikt aan Giulio D’Anna. De VSCD-dansprijzen (Zwanen) zijn uitgereikt aan danser Bonnie Doets (Gouden Zwaan), Club Guy & Roni voor de voorstelling ‘Midnight Rising’ (meest indrukwekkende dansproductie 2013) en aan danser Medhi Walerski voor zijn rol in ‘School of Thought’ van Nederlands Dans Theater I (meest indrukwekkende dansprestatie 2013).

Delen