Alumnus Ivar van der Zwan wint PK AWARD voor ontwerptalent

Ivar van der Zwan

Gepubliceerd op

De eerste PK AWARD, een aanmoedigingsprijs voor startend ontwerptalent, is gewonnen door Ivar van der Zwan, alumnus van de masteropleiding Architectuur. Alumna Donna van Milligen Bielke kreeg een eervolle vermelding. De opdracht was het maken van een ontwerp voor het monumentale Noordgebouw van de Citroëngebouwen aan het Stadionplein te Amsterdam.

De eerste PK AWARD, een aanmoedigingsprijs voor startend ontwerptalent, is gewonnen door Ivar van der Zwan, alumnus van de masteropleiding Architectuur. Alumna Donna van Milligen Bielke kreeg een eervolle vermelding. De opdracht was het maken van een ontwerp voor het monumentale Noordgebouw van de Citroëngebouwen aan het Stadionplein te Amsterdam. 

Volgens de jury toont zijn ontwerp affiniteit met en respect voor het rijksmonument van Jan Wils die beide Citroëngebouwen en het Olympisch Stadion heeft ontworpen. 'Van der Zwan combineert de kracht van het gebouw met de wensen voor een nieuwe bestemming: een hedendaags en duurzaam kantoorconcept.'

De prijs is uitgereikt tijdens het Architectenbal op 20 mei in het Citroëngebouw. De winnaar ontvangt een financiële bijdrage en krijgt als eerste een plek op de shortlist voor de nog te selecteren interieurarchitect voor het Noordgebouw.

De PK AWARD komt voort uit de Piet Kranenbergring, een prijs die Bouwinvest tot 2014 jaarlijks tijdens de Provada uitreikte aan personen die zich verdienstelijk maakten voor de transformatie van gebouwen en/of gebieden in Amsterdam. Transformatie blijft het thema bij de PK AWARD. Arcam trad op als adviseur van Bouwinvest bij het ontwikkelen van het traject en de doelstelling van deze nieuwe prijs.


Impressie winnend ontwerp

Delen