Tentoonstelling De Passage in nieuw academiegebouw aan het Hortusplantsoen

Tentoonstellingsmaker Florian de Rijk (student) in de Passage

Gepubliceerd op

De verhuizing van de Reinwardt Academie is een feit. Het nieuwe studiejaar is gestart in het gerenoveerde pand aan het Hortusplantsoen in de Plantage Weesperbuurt.

De verhuizing van de Reinwardt Academie is een feit. Het nieuwe studiejaar is gestart in het gerenoveerde pand aan het Hortusplantsoen in de Plantage Weesperbuurt. 

Negen studenten van de minor Exhibition Direction werkten onder leiding van docent Mario Jellema aan het concept tot aan de realisatie van de tentoonstelling.

Jellema: “De verhuizing naar het Hortusplantsoen was de aanleiding om in het jaarlijkse tentoonstellingsproject van de minor de Academie zelf centraal te stellen. Hierin staat de Academie in de etalage: de Passage is letterlijk een overdekte winkelstraat met de 'producten' van de Academie. In de 19de eeuw kwamen etalages en vitrines in zwang om consumentengoederen tentoon te stellen. Een presentatievorm die overgenomen is in het museale veld en nog steeds wordt gebruikt. Maar de Passage staat ook symbool voor een overtocht. En in figuurlijke zin verwijst De Passage naar de studieloopbaan van een student op weg naar een professionele carrière als erfgoedprofessional. Daarmee biedt het ook een unieke ervaring voor de deelnemende minorstudenten Wouter Bente, Gerald Bos, Gwen van den Bout, Kirsten Broers, Sietse Leeflang, Kaj Metz, Anouk Mooijman, Florian de Rijk en Roxy van der Veen. Veel dank gaat naar de collega’s Jorna Kniese, Michiel Sas, Gerdie Borghuis, Michiel Galama en het Zeeuws Museum.”

De tentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van de Reinwardt Academie tot 24 september.

Zie ook de registratie van de officiele opening op 28 augustus 2015.

Entree van De Passage in het Hortusplantsoen

Tentoonstellingsmaker Gerald Bos (student) in De Passage

Delen