Publicatie 'Brick. An Exacting Material' valt twee keer in de prijzen

Gepubliceerd op

De publicatie 'Brick. An Exacting Material' is verkozen tot een van Nederlands Best verzorgde boeken in 2015. Daarnaast heeft de internationale jury van de Schönste Bücher aus aller Welt uit bijna 600 inzendingen uit 32 landen het boek onderscheiden met een zilveren medaille. Het boek van de hand van Jan Peter Wingender is een uitgave van de Academie van Bouwkunst en Architectura & Natura.

De publicatie Brick. An Exacting Material is verkozen tot een van Nederlands Best verzorgde boeken in 2015. Daarnaast heeft de internationale jury van de Schönste Bücher aus aller Welt uit bijna 600 inzendingen uit 32 landen het boek onderscheiden met een zilveren medaille. Het boek van de hand van Jan Peter Wingender is een uitgave van de Academie van Bouwkunst en Architectura & Natura.

Brick. An Exacting Material: Tectonics in Contemporary Dutch Brick Architecture bevat de neerslag van het gelijknamige internationale onderzoeksprogramma van het lectoraat Architectuur dat van 2010 tot 2013 werd geleid door architect Jan Peter Wingender. Samen met zijn assistent architect Uri Gilad heeft hij met studenten en docenten de stand van zaken rondom het gebruik van het materiaal baksteen onderzocht. Het onderzoek was gericht op de uitdrukkingsmogelijkheden die het materiaal biedt en de onderliggende vraag hoe en waarom architecten het toepassen.

Het boek biedt een kleurrijk palet van inzichten en inspiratie, op het snijvlak van onderwijs, theorie en praktijk. Met veel tekeningen en foto's en bijdragen van verschillende specialisten, waaronder Aart Oxenaar (architectuurgeschiedenis), Louise Schouwenberg (ontwerp en materiaal), Baukje Trenning (Amsterdam), Udo Garritzmann (tektoniek), Machiel Spaan, Hans van der Heijden, Jeroen Geurst, Harrie Vekemans (wetgeving), Jaapjan Berg (interviews). Grafisch ontwerper Joost Grootens tekende voor het boekontwerp; het drukwerk werd verzorgd door Robstolk®.

'Ein anspruchsvolles Thema, eine anspruchsvolle Gestaltung, ein anspruchsvolles Buch,' schrijft de jury van de Schönste Bücher aus aller Welt.

Het boek is verkrijgbaar bij Architectura & Natura, Leliegracht 22 in Amsterdam, of online via Architectura.nl. Academiestudenten krijgen 10 procent korting op de verkoopprijs.

Delen