Publicatie 'Brick' van lectoraatsprogramma Architectuur

Gepubliceerd op

Bij Architectura & Natura Publishers verscheen onlangs de publicatie 'Brick. An Exacting Material' van de gewezen lector Architectuur Jan Peter Wingender. Het boek biedt een kleurrijk palet van inzichten en inspiratie, op het snijvlak van onderwijs, theorie en praktijk.

Bij Architectura & Natura Publishers verscheen onlangs de publicatie 'Brick. An exacting material' van de gewezen lector Architectuur Jan Peter Wingender. Het boek biedt een kleurrijk palet van inzichten en inspiratie, op het snijvlak van onderwijs, theorie en praktijk.  

Lector Jan Peter Wingender gaf van 2010-2013 leiding aan het internationale project An Exacting Material: Tectonics in Contemporary Brick Architecture. Samen met zijn assistent architect Uri Gilad heeft hij met studenten en docenten de stand van zaken rondom het gebruik van het veelvuldig gebruikte materiaal baksteen onderzocht. Het onderzoek was gericht op de uitdrukkingsmogelijkheden die het materiaal biedt en de onderliggende vraag hoe en waarom architecten het toepassen. Brick. An Exacting Material: Tectonics in Contemporary Dutch Brick Architecture bevat de neerslag van dit onderzoeksprogramma.

Het boek bevat veel tekeningen en foto's en bijdragen van verschillende specialisten, waaronder Aart Oxenaar (architectuurgeschiedenis), Louise Schouwenberg (ontwerp en materiaal), Baukje Trenning (Amsterdam), Udo Garritzmann (tektoniek), Machiel Spaan, Hans van der Heijden, Jeroen Geurst, Harrie Vekemans (wetgeving), Jaapjan Berg (interviews). Grafisch ontwerper Joost Grootens tekende voor het boekontwerp.

Het boek is verkrijgbaar bij Architectura & Natura, Leliegracht 22 in Amsterdam, of online te bestellen via Architectura.nl. Academiestudenten krijgen 10 procent korting op de verkoopprijs.

Delen