Veel jonge talenten in de prijzen

Manuel Sanguino

Gepubliceerd op

Afgelopen weekend zijn veel leerlingen van de Sweelinck Academie in de prijzen gevallen.

Op 3 april vond de finale van het Steinway Pianoconcours plaats. Anna Kushinov (9), won de tweede prijs in categorie A (t/m 10 jaar); Radu Ratering (11) won de eerste prijs in categorie B (t/m 13 jaar) en Lucie Horsch (16) won de derde prijs in categorie C (t/m 16 jaar). Alle drie studeren ze bij Marjes Benoist aan de Sweelinck Academie, de nationale opleiding voor jong toptalent van het Conservatorium van Amsterdam.

Op 2 april werd de halve finale van het Prinses Christina Concours gehouden. Manuel Sanguino (17) (foto) en Mischa van Tijn (15), pianoleerlingen aan de Sweelinck Academie bij resp. Mila Baslawskaja en Marjes Benoist, Alexander Warenberg (17), cello, student vooropleiding bij Monique Bartels, en Teresa Costa (18), fluit, bachelorstudent bij Marieke Schneemann, gaan door naar de Nationale Finale op 23 april a.s. Mischa en Alexander wonnen ook allebei een publieksprijs. De derde publieksprijs ging naar Tim de Vries (15), viool, leerling aan de Sweelinck Academie bij Vera Beths.
Menno Verloop (13), viool, en Sasha Witteveen (12), contrabas, leerlingen aan de Sweelinck Academie bij resp. Lex Korff de Gidts en Peter Leerdam, kregen een eervolle vermelding.

Delen