Fotograaf Jeroen Musch Artist in Residence

Jeroen Musch

Gepubliceerd op

De Academie van Bouwkunst heeft fotograaf Jeroen Musch uitgenodigd als Artist in Residence in het studiejaar 2016-2017. Musch geeft in december een introductielezing, gevolgd door een expositie in januari volgend jaar.

 

Zien is een creatieve daad. Het belang van leren kijken is binnen de disciplines architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur zo groot dat de wens is ontstaan een fotograaf uit te nodigen voor een Artist in Residency. De Academie van Bouwkunst heeft de fotograaf Jeroen Musch (1964) hiervoor benaderd.

Musch is opgeleid aan de Rietveld Academie (Architectuur), woont in Rotterdam en werkt internationaal. Een fotograaf die zijn sporen op verschillende vlakken in de fotografie heeft verdiend. In december geeft Musch een introductielezing aan de Academie van Bouwkunst.

Jeroen Musch is de opvolger van Gabriel Lester, Michiel Schwarz, Rianne Makkink, Jeanne van Heeswijk, Jeroen Kooijmans, het duo Adriaan Beukers en Ed van Hinte, Erik Kessels, Krisztina de Châtel, Luc Deleu en Paul Shepheard.

Het Artist in Residence (AIR) programma is een samenwerking met de verschillende faculteiten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Het AIR-programma stimuleert innovatie en confrontatie met actuele artistieke impulsen. Het biedt ruimte om de praktijk in huis te halen en kunstenaars uit te nodigen die het onderwijs en het artistiek beleid aan de hogeschool kunnen bezielen. Bijzondere aandacht gaat uit naar nieuwe ontwikkelingen in een inter- en multidisciplinaire context en de wisselwerking met de internationale state of the art. De resultaten worden in- en extern onder de aandacht gebracht door middel van het periodieke tijdschrift ON AIR.

Delen