Reinwardt Academie ontvangt Braziliaanse museumdirecteuren

Gepubliceerd op

Op dinsdag 13 december ontvangen docenten van de Reinwardt Academie Braziliaanse museumdirecteuren voor een werkbezoek. Het bezoek van de msuemdirecteuren is onderdeel van een werkweek in Nederland die DutchCulture coordineert in samenwerking met IBRAM, het Braziliaanse nationale instituut voor musea Instituto Brasileiro de Museus, Braziliës belangrijkste denktank en onderzoeksinstituut, de Nederlandse Ambassade in Brasília en Fundação Getulio Vargas (FGV).

Naast een algemene kennismaking waarin de Master Museologie en de internationale trainingen voor professionals van de academie aan de orde komen, gaat men in op succesvol ondernemerschap van musea. In het model ter bespreking wordt uitgegaan van een urgente en fundamentele oriëntatie op het publiek i.p.v. op de collecties. Als voorbeeld worden praktijkcasussen toegelicht en is er ruimte voor het groepsgesprek.

Museummanagement
Doel van het bezoek is kennisuitwisseling en samenwerking tussen Nederland & Brazilië op het gebied van museummanagement te organiseren. Best practices van Nederlandse musea op het gebied van museumprogrammering, publieksbereik, ondernemerschap en relaties met de overhead staan centraal. De Brazilianen bezoeken in de week ook o.a. het Stedelijk Museum Amsterdam, museum Boijmans van Beuningen, de Kunsthal en het Rijksmuseum Amsterdam.

Delen