Michiel Koelink genomineerd als Docent van het Jaar 2017

Gepubliceerd op

Mediakunstenaar Michiel Koelink, docent aan de Breitner Academie, maakt kans op de titel Docent van het Jaar voor het hoger onderwijs 2017. Koelink is een van de vijf genomineerden voor de prijs, waarmee het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) aandacht wil vestigen op docentkwaliteit in het hoger onderwijs. Minister Bussemaker reikt de prijs op 1 april uit.

Studenten, alumni en collega-docenten roemen Koelink als een kunstdocent in hart en nieren, die zoveel enthousiasme voor zijn vak uitstraalt dat hij dezelfde passie bij zijn studenten weet aan te wakkeren. Daarnaast staat Koelink bekend als een vernieuwer: zo ontwikkelde hij de afgelopen jaren het succesvolle programma Technologylab_, dat inmiddels geïmplementeerd is in het curriculum van de bachelor Docent beeldende kunst en vormgeving. Het programma heeft een landelijke uitstraling en wordt inmiddels verder ontwikkeld als Artechlab binnen het Amsterdamse Creative Industries Network (ACIN).

Koelink werd voorgedragen door het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK), waar de Breitner Academie deel van uitmaakt. Uit alle inzendingen uit het Nederlandse hoger onderwijs werden door het ISO uiteindelijk vijf genomineerden geselecteerd. Naast Koelink zijn dat Marcel van Mil (Universiteit Utrecht), Stephanie Siersma (NHL Hogeschool), Parviz Samim (Hogeschool Utrecht) en Thijs Brilleman (Haagse Hogeschool).

Bij de feestelijke prijsuitreiking op 1 april geven de vijf genomineerde docenten een kort college, waarna minister Bussemaker de winnaar bekendmaakt. Aan de prijs is een geldbedrag van € 15.000 verbonden.

Delen