Reinwardt Academie en Zuid-Afrika

Gepubliceerd op

Een delegatie van managers van Zuid-Afrikaanse museale organisaties bezoekt op 13 februari de Reinwardt Academie.

Ze gaan met het management en stafmedewerkers van het internationale trainingsprogramma en de Master of Museology van de academie in gesprek over o.a. collectiemanagement. Het bezoek vindt plaats in de week van de opening van de Good Hope tentoonstelling in het Amsterdamse Rijksmuseum en wordt gecoördineerd door DutchCulture.

Gedeeld verleden
De Reinwardt Academie besteedde vaker aandacht aan het gedeelde verleden van Nederland en Zuid-Afrika. Zo verzorgt historicus Ciraj Rassool, professor aan de University of the Western Cape en Trustee van het District Six Museum, regelmatig gastlezingen aan studenten van Master of Museology.
In het voorjaar is de Zuid-Afrikaanse Nick Shepherd, professor African Studies aan de University of Cape Town artist in residence van de Amsterdamse academie. Op uitnodiging van het lectoraat Cultureel erfgoed geeft deze archeoloog met master studenten vorm aan de zgn. Walking Residency. Shepherd is een van de initiatiefnemers van dit onderzoeksproject dat erfgoedvraagstukken aan de orde stelt in relatie tot de urgente thema’s klimaatverandering en de sociale integratie van onze samenleving. Shepherd is tevens promotor van Christian Ernsten, docent Erfgoedtheorie aan de Reinwardt Academie die zijn proefschrift schreef aan de University of Cape Town met als titel Renaissance and Revenants in an Emerging Global City. Discourses of Heritage and Urban Design in Cape Town’s District One and District Six, 2002–2014.

 

Delen